Hoofdverdachte smokkeldrama Texas riskeert levenslang en mogelijk doodstraf

Image source - Pexels.com


De Amerikaan die wordt verdacht van het besturen van de zinderende vrachtwagen die tientallen migranten heeft gedood, is beschuldigd van het smokkelen van migranten, met de dood tot gevolg. De aanklachten zijn ingediend bij de federale rechtbank en volgens de Amerikaanse justitie kan hij levenslang en mogelijk de doodstraf krijgen.

De 45-jarige inwoner van Texas werd maandag gearresteerd in de stad San Antonio, in de buurt van waar de vrachtwagen geparkeerd stond. Volgens persbureau Reuters probeerde hij zijn arrestatie te ontlopen door zich voor te doen als een overlevende van de tragedie.

Dodelijkste incident

Het dodental is opgelopen tot 53. Het zijn migranten uit Mexico, Guatemala, Honduras en El Salvador, die onlangs vanuit Mexico de VS zijn binnengesmokkeld. Het is het dodelijkste mensensmokkelincident in de Amerikaanse geschiedenis.

De vrachtwagen met slachtoffers werd gevonden op een verlaten locatie. Er was geen water of airconditioning en de temperatuur in de vrachtwagen was opgelopen tot ongeveer 40 graden. Toen de eerste agenten arriveerden, was geen van de migranten nog bij bewustzijn, blijkt uit gesprekken tussen agenten op de politieradio. Van de ongeveer 60 migranten bleken er ongeveer 12 nog te ademen.

Vier arrestaties

Twee andere verdachten werden gearresteerd nadat de vrachtwagen werd ontdekt. De Mexicanen zijn gevonden op het adres waarop de vrachtwagen stond geregistreerd. Ze zijn beschuldigd van illegaal verblijf in de VS en het dragen van een vuurwapen. Hun voorlopige hechtenis is verlengd.

Ook is er een vierde verdachte aangehouden. Deze 28-jarige man wordt verdacht van medeplichtigheid aan migrantensmokkel met de dood tot gevolg. De politie vond hem na onderzoek van de telefoon van de hoofdverdachte, waaruit bleek dat ze met elkaar hadden gecommuniceerd over vervoer.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?