Honderden steunen slachtoffers kinderopvangtoeslag bij demonstratie Rotterdam

Image source - Pexels.com


Een paar honderd mensen namen zaterdagmiddag deel aan een demonstratie in Rotterdam om slachtoffers van het kinderbijslagschandaal bij te staan. Onder meer Kamerleden Renske Leijten (SP) en Pieter Omtzigt liepen vanaf het Kruisplein mee met de demonstratie.

Ook vertegenwoordigers van organisaties als Stichting Gedupeerde Ouders, Amnesty International, Save the Children, de Nederlandse Politiebond en politieke partijen als GroenLinks en de Partij voor de Dieren waren aanwezig. Demonstranten droegen borden met teksten als “Rutte schiet” en “Hoe lang moet ik wachten?”

Volgens de organisatie hebben de slachtoffers van het schandaal nog steeds hoge schulden. Slachtofferouders en kinderen hebben het gevoel dat ze er alleen voor staan ​​en dat hun belangen zijn vergeten. Door de frauduleuze aanpak van de Belastingdienst moesten tienduizenden ouders ten onrechte de ontvangen kinderopvangtoeslag terugbetalen. Dit leidde vaak tot torenhoge schulden met als gevolg echtscheidingen en psychische klachten.

In de periode van 2015 tot 2020 zijn volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) naar aanleiding van het schandaal ongeveer 1.115 kinderen van slachtoffers uit huis geplaatst. De actievoerders vestigden hier de aandacht op door een groot spandoek te dragen: “1.115 kinderen zijn verdwenen. Waar zijn ze?!!”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?