Homorechtenorganisatie roept op om LGBTQ+-rechten te manifesteren in grondwet

Image source - Pexels.com


De homorechtenorganisatie COC riep de Tweede Kamer op om de rechten van LHBTQ+’ers vast te leggen in de grondwet. Aanstaande donderdag bespreekt de Tweede Kamer een wetsvoorstel van D66, GreonLinks en PvdA dat dit zou bewerkstelligen.

“Een mooier verjaardagscadeau kunnen we ons niet wensen”, zegt COC-voorzitter Astrid Oosenburg. COC Nederland wordt deze maand 75.

“Het verankeren van LHBTQ+-rechten in de grondwet garandeert dat we over 50 of 100 jaar nog kunnen genieten van onze zwaarbevochten rechten. Dat we nog kunnen trouwen, kinderen opvoeden en beschermd zijn tegen discriminatie, ook als de politieke of sociale wind dat onverwachts zou doen. keer je tegen de regenbooggemeenschap”, zei Oosenburg.

Het wetsvoorstel beoogt naast de bestaande gronden godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras en geslacht ook ‘seksuele gerichtheid’ aan artikel 1 van de grondwet toe te voegen als een verboden discriminatiegrond.

De Tweede Kamer buigt zich voor de tweede keer over het voorstel. In Nederland moet een grondwetswijziging twee keer worden aangenomen door de Eerste en Tweede Kamer om geldig te zijn. In juni vorig jaar nam de Tweede Kamer het voorstel voor het eerst aan en in februari de Eerste Kamer.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?