Het plan van Joe Biden om 80 miljoen Covid-19-vaccins met de wereld te delen

Image source - Pexels.com


De president van de VS, Joe Biden, heeft samengevat hoe de VS van plan is 80 miljoen vaccins met andere landen te delen, waarbij de eerste 25 miljoen doses zullen worden verdeeld in Latijns-Amerika, Azië, Afrika en het Caribisch gebied.

Vorige maand verklaarde de regering-Biden dat het hun oorspronkelijke bedoeling was om de 80 miljoen vaccins die eind juni door de VS waren goedgekeurd, te distribueren, maar ze vermeldde niet welke landen of continenten hiervan zullen profiteren.

“Terwijl de Verenigde Staten onze inspanningen voortzetten om elke in aanmerking komende Amerikaan te laten vaccineren en Covid-19 hier thuis te bestrijden, erkennen we ook dat het beëindigen van deze pandemie betekent dat deze overal moet worden beëindigd”, verklaarde Biden donderdag.

Verder voegde hij eraan toe: “Zolang deze pandemie overal ter wereld woedt, zal het Amerikaanse volk nog steeds kwetsbaar zijn. En de Verenigde Staten zetten zich in om dezelfde urgentie te geven aan internationale vaccinatie-inspanningen die thuis hebben aangetoond.

Van de 25 miljoen doses vaccins die moeten worden gedistribueerd, specificeerde Biden hoe de 19 miljoen zullen worden gedeeld via Covax – het internationale initiatief voor het delen van vaccins, waarbij ongeveer 7 miljoen doses naar Latijns-Amerika en het Caribisch gebied worden gestuurd, een andere 7 miljoen naar Zuid- en Zuidoost-Azië, en ongeveer 5 miljoen naar Afrika.

De resterende 6 miljoen doses zouden naar de Amerikaanse bondgenoten worden gestuurd, zoals Canada, Mexico, Zuid-Korea, India, Kosovo, de Westelijke Jordaanoever en Gaza, Oekraïne, Egypte, Haïti, Jordanië, Georgië, Jemen en Irak, en sommigen van hen zullen ook naar de werkgevers in de frontlinie van de Verenigde Naties worden gestuurd.

Het plan voor het delen van vaccins is gestart nadat de vraag naar vaccins in de VS sterk is afgenomen, met meer dan 63% van de volwassenen die ten minste één dosis vaccin hebben ingenomen.

Volgens het Witte Huis zullen de eerste 25 miljoen doses voorraden Moderna, Pfizer en Johnson & Johnson-vaccins zijn. Bovendien zullen er naar verwachting in de komende maanden nog meer doses beschikbaar komen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?