Helft tieners maakt zich zorgen dat er oorlog naar Nederland komt

Image source - Pexels.com


Bijna de helft van de 10- tot 18-jarigen in Nederland vreest dat er ook hier oorlog zal komen, meldt UNICEF na ruim duizend tieners te hebben ondervraagd over het effect van de oorlog in Oekraïne op hen.

Bijna iedereen (96 procent) denkt aan de oorlog in Oekraïne, en iets meer dan de helft doet dat vaak of regelmatig. Twee op de drie ervaren ‘onaangename gevoelens’ zoals woede, verdriet of angst. Ruim een ​​derde heeft goede hoop dat de oorlog goed zal aflopen.

Kinderen en tieners moeten thuis en op school over hun zorgen kunnen praten, zei UNICEF. “Door hun gevoelens serieus te nemen, kunnen mensen om hen heen zorgen en angsten verminderen”, zegt de kinderrechtenorganisatie.

Uit het onderzoek bleek dat kinderen en jongeren hun zorgen kunnen delen met hun omgeving. Vier op de vijf praten met hun ouders over de oorlog in Oekraïne, en ongeveer de helft bespreekt de gebeurtenissen met leeftijdsgenoten. 92 procent van de basisschoolleerlingen zegt tijdens de les over de oorlog in Oekraïne te praten. Hetzelfde geldt voor 81 procent van de middelbare scholieren.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?