Heineken stopt export naar Rusland samen met investeringen

Image source - Pexels.com


Heineken stopt met de export naar Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne. Ook alle nieuwe investeringen in het land zijn stopgezet, bevestigt de brouwer na berichtgeving door onder meer NRC.

Heineken maakt de bieren Zhigulevskoe en Oxota voor de lokale markt in Rusland. Met ongeveer 1.800 medewerkers beweert het bedrijf de op twee na grootste brouwer van het land te zijn. De Russische markt vertegenwoordigt echter minder dan twee procent van Heinekens wereldwijde omzet.

Een verklaring van de brouwer zegt niets over beperkingen op de lokale productie. Wel geeft Heineken aan dat de brouwerij- en drankensector niet onderworpen is aan sancties.

“We zijn geschokt en bedroefd om te zien hoe de tragedie zich in Oekraïne voltrekt. Ons hart gaat uit naar alle getroffenen”, aldus het bedrijf. Heineken zal de ontwikkelingen de komende dagen en weken nauwlettend blijven volgen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?