Handhavers in Utrecht mogen vrijwillig bodycams dragen

Image source - Pexels.com


Handhavers (BOA’s) in de gemeente Utrecht mogen een bodycam bij zich dragen als ze dat willen, besloot burgemeester Sharon Dijksma na een proef met de camera’s goed te hebben ontvangen door de medewerkers. “De resultaten van dit onderzoek bevestigen dat de bodycam een ​​goed middel is om het gevoel van veiligheid, veiligheid en leervermogen te vergroten”, zegt ze tegen de gemeenteraad.

De bodycams in Utrecht zijn vrijwillig. Vier op de tien agenten die ze dragen, voelen zich veiliger, blijkt uit het onderzoek waarnaar Dijksma verwees. “De meerderheid van deze groep noemt de reden dat mensen hun gedrag aanpassen als ze de bodycam zien en dat de bodycam een ​​de-escalerend effect heeft.”

Dijksma benadrukte dat de gemeente als werkgever de handhavers moet beschermen tegen agressie en geweld. Bijzondere opsporingsambtenaren worden hier in hun werk regelmatig mee geconfronteerd. “Daarnaast verwacht ik dat medewerkers die hun werk veiliger kunnen doen ook effectiever zijn”, aldus de burgemeester.

Utrecht is niet de eerste stad waar BOA’s bodycams gaan dragen. De camera’s worden ook gebruikt in Rotterdam en Den Haag.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?