Haags raadslid terecht voor antisemitische tweets

Image source - Pexels.com


Factieleider van de Partij van de Eenheid in Den Haag, Arnoud van Doorn, moet dinsdag voor de rechter verschijnen vanwege antisemitische tweets die het raadslid enkele jaren geleden plaatste. De advocaat van de 55-jarige Anis Boumanjal zei verbaasd te zijn over de vervolging van zijn cliënt en wees op het recht op vrijheid van meningsuiting.

De aanklacht tegen Van Doorn betrof drie tweets die volgens het Openbaar Ministerie (OM) een oproep tot geweld waren.

“Vandaag zijn in Palestina tientallen jonge mensen vermoord door kogels van de bezettende, zionistische troepen. Het paradijs wordt steeds drukker. Moge Allah de zionisten vernietigen”, tweette Van Doorn in mei 2018 met een vuist en een vuur-emoji.

Twee andere posten, één in mei 2018 en één in januari 2019, brachten ook de vernietiging van zionisten en “vijanden van de islam” met zich mee.

Boumanjal zei dat de classificatie van de tweets van zijn cliënt als een oproep tot geweld te ver gaat. “Ik zie het als een overdreven reactie van het OM. Het laatste woord is aan de rechter en hij zal er een beslissing over moeten nemen”, aldus de advocaat.

Van Doorn bekeerde zich in 2013 tot de islam en werd toen lid van de Partij van de Eenheid. Tot eind 2011 maakte hij deel uit van de PVV-fractie.

De 55-jarige werd in 2015 veroordeeld tot 240 uur taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden voor onder meer het lekken van geheime documenten, het verkopen van hennep aan minderjarigen en het bezit van een alarmpistool in zijn woning.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?