Grote Nederlandse steden willen meer flitspalen

Image source - Pexels.com


De vier grote Nederlandse steden willen dat de overheid meer investeert in het installeren en upgraden van flitspalen. Momenteel krijgt een weg pas een flitspaal na een ongeval. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag willen dat daar verandering in komt, meldt De Telegraaf.

De vier steden maken zich grote zorgen of er voldoende snelheidscamera’s zijn om de verkeersveiligheid te waarborgen. Dat zegt Rotterdams mobiliteitswethouder Judit Bokhove namens de G4 in een brief aan het ministerie van Infrastructuur.

Bij het aanvragen van een snelheidscamera horen de steden vaak dat de vraag groter is dan het aanbod en zijn er alleen oude snelheidscamera’s beschikbaar, aldus Bokhove. Dat is zeer zorgwekkend.

“Deze snelheidscamera’s voldoen niet aan de huidige eisen voor vergunningen en stroomvoorzieningen bij gemeenten. Hangende snelheidscamera’s hebben de toekomst vanwege de beschikbare stroomvoorziening bij lantaarnpalen en verkeerslichten”, aldus de Rotterdamse wethouder.

De steden deden daarom een ​​beroep op het ministerie om meer te investeren in de verbetering en het waarborgen van de voorziening van dit hoofdbestanddeel van verkeersveiligheid.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?