Grote brand in boerderij Erichem

Image source - Pexels.com


Een grote brand heeft vanmiddag veel schade aangericht in een boerderij in Erichem, niet ver van Tiel.

Door een vrij harde oostenwind breidde het vuur zich uit naar vier rietgedekte huizen in de buurt. Twee brandweerlieden en twee omstanders hebben rook ingeademd. Ze werden ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en hoefden niet naar het ziekenhuis. De brandweer heeft de hulp ingeroepen van krachten in het gebied.

Bewoners van een aantal woningen in de omgeving helpen ook bij het blussen van de brand. “Ze houden hun huizen nat”, zegt brandweerwoordvoerder Huib van de Vrie bij Omroep Gelderland. “Veel huizen in de omgeving hebben rieten daken. Daarom is er een speciaal rietcontroleteam van de brandweer aanwezig om het brandende riet van daken te verwijderen.”

De brand is hoogstwaarschijnlijk ontstaan ​​in een stapel fruitkisten. Een grote schuur met biologische pompoenen en drie andere boerderijgebouwen zijn vernield.

De brandweer verzamelt water uit vijvers op een camping een paar honderd meter verderop om de brand te blussen. De politie heeft het gebied verder hermetisch afgesloten.

De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid adviseert uit de rook te blijven maar heeft geen NL-Alert gestuurd.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?