Groen licht voor protestmars tegen coronaviruspas in Den Haag

Image source - Pexels.com


Tegenstanders van de toegangskaarten voor het coronavirus mogen zaterdag in Den Haag demonstreren tegen het gebruik van dat systeem. Ze lopen vanaf het Malieveld langs de Hofvijver naar Plein 1813 en terug. De gemeente Den Haag heeft deze route met de organisatoren afgesproken.

Demonstranten hoeven geen 1,5 meter afstand te houden, want die regel gaat niet meer gelden. De “March Against the Covid Passport” werd georganiseerd door verschillende groepen, waaronder Nederland in Opstand, wat zich vertaalt naar “Nederland in Opstand”.

Het protest begint rond het middaguur en duurt tot ongeveer 14.00 uur.

Zaterdag gaan de nieuwe coronaregels in. De regel dat mensen 1,5 meter afstand moeten houden van anderen wordt afgeschaft, maar vanaf die dag is een coronaviruspas nodig om toegang te krijgen tot restaurants, cafés, theaters en bioscopen.

Met de QR-code in de CoronaCheck-app kunnen mensen laten zien dat ze volledig zijn ingeënt tegen Covid-19, of dat ze recentelijk negatief hebben getest op de besmetting met het coronavirus of dat ze hersteld zijn van de besmetting.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?