Giro555 donaties bedragen 160,8 miljoen euro

Image source - Pexels.com


De landelijke inzamelingsactie voor Oekraïne heeft tot nu toe zo’n 160,8 miljoen euro opgebracht. Dat is 10 miljoen meer dan het vorige bedrag van 18 maart. De Giro555-teller stond zondag op 160.849.047 euro.

“We zijn erg geraakt door de enorme bereidheid om in Nederland te geven. Ondanks dat de landelijke actiedag op radio en tv alweer een maand geleden plaatsvond, komt er toch veel geld op de rekening van Giro555. Iedereen wil helpen , of het nu gaat om schoolklassen, multinationals of sportverenigingen. Dat is heel bijzonder om te zien”, aldus Actievoorzitter Kees Zevenbergen van Giro555.

De landelijke campagne voor Oekraïne is de op één na meest succesvolle Giro555-campagne ooit. Alleen de campagne voor de slachtoffers van de tsunami in Azië in 2004 bracht meer op, namelijk 208,3 miljoen euro.

De hulpverlening in en rond Oekraïne is in volle gang en donaties worden direct gebruikt. De 11 samenwerkende hulporganisaties zorgen ervoor dat mensen in Oekraïne en omringende landen voedsel, water, medicijnen en onderdak krijgen. Ook bieden zij ondersteuning bij evacuaties en bij het verlenen van medische zorg. Ook wordt er psychosociale hulp geboden en worden veilige plekken ingericht voor kinderen.

In Polen verstrekt CARE onder meer geld aan Oekraïense vluchtelingen, zodat zij zelf medicijnen en voedsel kunnen kopen. Cordaid vervoert generatoren uit Nederland die op zonne-energie draaien, zodat Oekraïners weer elektriciteit kunnen gebruiken. Kerk in Actie heeft voedsel en medicijnen naar Oekraïne vervoerd. Oxfam Novib zorgt voor vluchtelingen in de buurlanden van Oekraïne en zorgt voor voldoende schoon drinkwater en sanitair.

Plan International biedt medische en psychosociale hulp aan meisjes, vrouwen en hun gezinnen. Het Rode Kruis ondersteunt ontheemden in de getroffen regio’s met noodopvang, gezondheidszorg en geld. Save the Children en World Vision hebben in Roemenië kindvriendelijke ruimtes ingericht, waar kinderen kunnen spelen en ondersteuning krijgen bij het verwerken van hun trauma’s. Stichting Vluchteling maakt het mogelijk om medicijnen te vervoeren naar zes ziekenhuizen in Oekraïne. Samen met War Child ondersteunt Terre des Hommes lokale organisaties in Moldavië die moeders en hun kinderen bijstaan ​​met psychosociale zorg.

UNICEF helpt kwetsbare gezinnen financieel. Deze week is de kinderrechtenorganisatie begonnen met het overmaken van geld naar 50.000 gezinnen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?