Gezondheid Min. geeft groen licht voor derde Covid-shot voor maximaal 400.000 mensen

Image source - Pexels.com


Mensen met een zeer ernstige immuunstoornis kunnen een derde Covid-19-prik krijgen. Het kabinet volgt daarbij het advies van de Gezondheidsraad. Mensen met zo’n aandoening krijgen vanaf oktober een uitnodiging voor een boosterprik van hun huisarts, zo maakte het kabinet dinsdag bekend.

Het gaat om tussen de 200.000 en 400.000 patiënten, aldus conciërge minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Zij kunnen de injectie krijgen op een vaccinatielocatie van de GGD. De extra prik kan volgens het kabinet voor een betere afweerreactie zorgen bij deze groep mensen.

Het RIVM heeft in overleg met medisch specialisten besloten welke patiënten in aanmerking komen voor een extra injectie tegen de ziekte coronavirus.

De Jonge zei verder dat er geen boostervaccinatie komt voor andere mensen, zelfs niet voor ouderen, zoals in sommige landen gebeurt. Volgens de minister is dat niet nodig omdat de vaccins zeer effectief zijn. Als het nodig mocht zijn, “zijn de GGD en het RIVM klaar voor een aanjaagcampagne”.

De meest gebruikte vaccins in Nederland zijn 95 procent effectief in het voorkomen van ernstige symptomen van Covid-19 die leiden tot ziekenhuisopname, en 97 procent van de gevallen die behandeling op een intensive care-afdeling vereisen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?