FvD-leider Baudet: Niet gevaccineerd zijn de nieuwe Joden

Image source - Pexels.com


FvD-leider Thierry Baudet zei de beweging naar een strenger toegangsbeleid voor het coronavirus te vergelijken met de situatie van de joden in de jaren dertig en veertig. “De niet-gevaccineerde zijn de nieuwe joden, de uitgeslotenen die wegkijken zijn de nieuwe nazi’s”, tweette Baudet zondag.

Baudet deed de uitspraken naar aanleiding van een nieuwsbrief van opiniepeiler Maurice de Hond die zijn zorgen uitte over het voorstel van het kabinet om het mogelijk te maken om alleen gevaccineerde mensen en mensen die recentelijk hersteld zijn van een coronavirusinfectie toe te laten op specifieke locaties.

De Hond maakte een vergelijking met zijn joodse ouders. “Op een gegeven moment mochten ze ook bepaalde plekken niet meer in, zoals bioscopen, theaters en restaurants. Wat hen vooral opviel was dat degenen die binnen mochten blijven, niets zeiden.”

Baudet heeft het coronavirusbeleid in het verleden vergeleken met de Tweede Wereldoorlog. Zo maakte zijn partij in aanloop naar Bevrijdingsdag een poster waarop gesuggereerd werd dat er door het coronavirusbeleid een einde was gekomen aan de vrijheid. Baudet verdedigde ook mensen die een gele badge droegen, vergelijkbaar met die de nazi’s Joodse mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog dwongen te dragen. Na kritiek van joodse organisaties zei Baudet dat organisaties de oorlog niet mogen ‘claimen’.

In reactie op de Bevrijdingsdag-poster zei Baudet dat controversiële uitspraken bedoeld waren om ophef te maken. “Die controverse rekt vervolgens het debat uit.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?