Ferrari moet twee motorcomponenten vervangen na Leclerc-storing in Spanje

Ferrari moet twee motorcomponenten vervangen na Leclerc-storing in Spanje
Image source - Pexels.com


De MGU-H en turbo zijn volgens Ferrari ernstig beschadigd en niet te repareren. Dit betekent dat Leclerc voor beide onderdelen zal moeten vertrouwen op een eerder gebruikte turbo of MGU-H. Ferrari had eerder dit seizoen beide onderdelen van het voertuig van Leclerc al gewijzigd. Een andere optie is dat de Monegask zijn derde turbo en MGU-H activeert.

Als Ferrari en Leclerc voor het laatste kiezen, zullen er later dit seizoen zeer zeker gridstraffen volgen. Dit jaar mag elke coureur slechts drie turbo’s en MGU-H’s zonder boete inzetten. Een grid penalty wordt toegepast wanneer een vierde deel wordt gebruikt.

De MGU-H (Motor Generator Unit-Heat) is een ingewikkeld onderdeel van de stroombron dat ervoor zorgt dat warmte uit de uitlaat wordt omgezet in elektrische stroom. In combinatie met de turbo wordt deze toegepast.
Voorlopig hoeft Max Verstappen zich geen zorgen te maken over gridstraffen. De Nederlander zette ondanks twee storingen zijn eerste stroombron in Spanje in.

Zondag leidde Leclerc op het Circuit de Barcelona-Catalunya tot zijn Ferrari het begaf. Verstappen profiteerde ten volle van de situatie en won zowel de Grand Prix als het WK-klassement. De Grand Prix van Monaco zet komend weekend het Formule 1-seizoen voort.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?