“Fascistisch”, “uitschot” geschilderd op FvD-kantoor in Amsterdam

Image source - Pexels.com


Het partijbureau van extreemrechtse FvD in Amsterdam werd vernield. De vandalen hebben “fascistisch” op de voordeur gespoten en “fascistisch uitschot” op de stoep voor het kantoor. Aan het gebouw hing een spandoek waarop stond dat FvD-leider Thierry Baudet houdt van de Russische president Vladimir Poetin.

In een video op Twitter zegt Baudet aangifte te hebben gedaan van het vandalisme bij de politie. Hij noemde het een ‘trend’ die ‘past in een patroon van bedreigingen en demonisering’. Hij zei dat de “annuleringscultuur” in Nederland betekent dat “geen normaal debat kan worden gevoerd” en dat “dit niet de toekomst in Nederland zou moeten zijn”, zei hij. “Nuance in het debat over Oekraïne wordt gecriminaliseerd, net als twee jaar geleden met corona”, zei hij.

Een politiewoordvoerder bevestigt aan Het Parool dat de graffiti maandagochtend is gemeld. “Het is nog onduidelijk wanneer het is gebeurd. We gaan nu kijken.”

Baudet kreeg vaak kritiek op zijn pro-Russische uitspraken sinds Poetins troepen vorige maand Oekraïne binnenvielen. Zijn opmerkingen wekten bezorgdheid over de vraag of gevoelige informatie over de oorlog kan worden besproken waar leden van zijn partij het kunnen horen, evenals een eis voor een onderzoek naar Russische financiering van Nederlandse politieke partijen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?