Extreemrechtse senator negeert anti-vax houding van partijleiders

Image source - Pexels.com


Paul Frentrop, FvD-fractieleider in de Eerste Kamer, negeerde de oproep van partijleider Thierry Baudet om zich niet te laten vaccineren tegen Covid-19. Uitgedaagd door zijn oud-partijgenoot Henk Otten dinsdag in een debat, zei Frentrop dat hij is ingeënt. “Ik denk dat dat verstandig is, mede vanwege mijn gewicht”, aldus de NOS. “Ik ben geen arts en ik zou afraden om medisch advies in te winnen bij een partijleider.”

Baudet, FvD-oprichter en leider van de parlementaire fractie, heeft herhaaldelijk verklaard dat de vaccins niet werken, en noemde ze zelfs ‘levensbedreigend’. De kwestie was een sleutelpositie voor Baudet, wat het des te verrassender maakt dat hij en Frentrop het niet eens zijn.

In een reactie bevestigde Baudet dat hij en Frentrop het inderdaad oneens zijn “over de voordelen en risico’s van de coronavaccins”, maar dat iedereen vrij is om te kiezen. “FvD is voorstander van maximale vrijheid om over het eigen lichaam te beslissen”, aldus de NOS.

De Eerste Kamer debatteert over een wetsvoorstel om de toegangspasjes voor het coronavirus uit te breiden tot niet-essentiële winkels en diensten, bijvoorbeeld kledingwinkels en kappers. De Tweede Kamer nam het wetsvoorstel eerder deze maand aan.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?