Eerdere Covid-persconferentie verwacht aangezien het aantal besmettingen hoog blijft

Image source - Pexels.com


Het Outbreak Management Team heeft het kabinet gevraagd om vóór 3 december nog een persconferentie over het coronavirus te houden, zo bevestigen bronnen rond het OMT aan De Ondernemer.

Met structureel meer dan 20.000 coronavirusinfecties per dag, “code zwart” naderend bij ziekenhuizen, en de toenemende maatschappelijke onrust hierover, moet de “boodschap duidelijker zijn, een persconferentie over twee weken is onverantwoord”, aldus de bronnen.

Het is onwaarschijnlijk dat het kabinet op de eerdere persconferentie nieuwe maatregelen zal aankondigen, omdat het nog te vroeg is om te bepalen of de op 13 november doorgevoerde gedeeltelijke lockdown het gewenste resultaat heeft gehad.

“De boodschap moet veel duidelijker zijn. Het waarom. De urgentie lijkt niet door te komen. Code Black dreigt, en wat dat betekent moet niet alleen door Diederik Gommers aan Nederland worden uitgelegd in een talkshow”, aldus bronnen van De Ondernemer. .

“Code zwart” verwijst naar een situatie in ziekenhuizen waar er niet genoeg bedden beschikbaar zijn om iedereen te behandelen die het nodig heeft. In dat geval zullen artsen moeten beslissen wie er behandeld wordt en wie naar huis gestuurd wordt.

Als er meer maatregelen worden genomen, zullen deze waarschijnlijk het toegangsbeleid van het 2G-coronavirus of een strengere lockdown betreffen. Met het 2G-beleid krijgen alleen mensen die zijn ingeënt of hersteld van het coronavirus toegang tot zaken als restaurants en evenementen. Een negatieve test is niet meer voldoende.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?