Duizenden gaan de straat op in Utrecht om te protesteren tegen Covid-19-maatregelen

Image source - Pexels.com


Zo’n drie mensen hebben zaterdag in Utrecht deelgenomen aan een protestactie tegen de coronavirusmaatregelen die Samen voor Nederland organiseert. Demonstranten vertrokken rond 13.00 uur vanuit Park Transwijk voor een vijf kilometer lange wandeling door de stad langs Rivierenwijk, Vondellan, Balijelaan en Europalaan. De gemeente verbood de demonstranten om door het centrum te marcheren.

Onder meer FvD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen hield aan het begin van het protest toespraken.

Het protest eindigde rond 15.00 uur zonder incidenten.

Er kwamen zo’n 2.700 minder mensen opdagen dan de organisatoren hadden verwacht.

Demonstranten droegen gele paraplu’s, rode en witte ballonnen en Nederlandse ballonnen. Een gele bestelwagen met een rouwkrans leidt de mars. De krans zal uiteindelijk worden gelegd voor de Australische ambassade die protesteert tegen de Australische coronavirusmaatregelen.

Duizenden hebben deelgenomen aan “vrijheids”-demonstraties in Melbourne, Syndey, Brisbane, Perth en Adelaide tegen een wetsvoorstel dat de bevoegdheden van de regering om volksgezondheidsmaatregelen uit te voeren zou uitbreiden.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?