Dertien gearresteerd bij demonstratie tijdens persconferentie coronavirus

Image source - Pexels.com


De politie in Den Haag heeft dinsdagavond dertien mensen aangehouden tijdens een demonstratie bij het ministerie van Justitie in de stad. In dat pand aan de Turfmarkt hielden demissionair minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) een persconferentie over het coronavirus. De demonstranten werden gearresteerd voor belediging en het gooien van stenen en vuurwerk naar politieagenten.

Eerder op de avond riepen de agenten via een luidspreker de honderden demonstranten op om naar Koekamp te gaan, maar er kwam geen reactie. De politie dreef de groep, die was uitgegroeid tot enkele honderden demonstranten, uit elkaar en terug naar de Bezuidenhoutseweg, weg van het ministerie. De politie werd bekogeld met zwaar vuurwerk, rookbommen en andere voorwerpen.

Op het Korte Voorhout voerde de ME later ook een aanklacht uit tegen enkele tientallen demonstranten, die daarbij met stenen gooiden. Daar werden meerdere arrestaties verricht.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?