Demonstratie FNV Dag van de Arbeid krijgt kritiek van dierenliefhebbers


Duizenden activisten hebben zich in Utrecht verzameld voor een Dag van de Arbeid demonstratie, onder leiding van vakbond FNV. Het protest heeft kritiek gekregen voor de keuze van een eindbestemming – een park – van personeel dat zegt dat de menigte storend is voor het fokken van dieren.

Het evenement is ter ondersteuning van sociaal-economische gelijkheid en strekt zich uit langs een route van Utrecht Centraal Station naar Julianapark in Zuilen, aldus RTV Utrecht. Demonstranten hebben zich om talloze redenen aangesloten, meldt RTV Utrecht. Sommigen van hen hebben pensioenen die opdrogen omdat het dagelijkse leven duurder wordt, terwijl anderen in fysiek zware banen hebben gewerkt, maar nog steeds niet genoeg verdienden om te sparen.

Rond 14.30 uur betrad de stoet het park, waar kramen en draagbare toiletten zijn opgesteld. Hoewel FNV naar eigen zeggen overleg heeft gepleegd met de gemeente over de locatie, klaagt Stichting Dierenweide Julianapark dat demonstranten de natuur in het park verstoren en dat er te veel mensen zijn.

Lees ook:  Covid Access Pass blijft op zijn plaats zolang ziekenhuisopnames hoog blijven: rapport

‘Waarom niet een ander park of ander plein?’ zei Jan Willem van Holland, beheerder van de dierenweide in het Julianapark, tegen RTV Utrecht. “Het is gewoon superdom. Normaal mag je niet fietsen, geen honden. En nu mogen er zoveel mensen in het wild rondlopen.”

Van Holland benadrukte dat de overlast nog erger was omdat het tijdens het broedseizoen kwam. Nestdieren in het park zijn afgezet.

Plaats een reactie