Demonstranten verstoren gemeenteraadsvergadering Amsterdam

Image source - Pexels.com


Demonstranten verstoorden donderdag de gemeenteraad van Amsterdam door vanaf een dak op de ramen te bonzen. Om bij de ramen van de raadzaal op de eerste verdieping van het stadhuis te komen, klommen de demonstranten op het dak van een aangrenzend café, bevestigt een politiewoordvoerster na een melding van De Telegraaf. De demonstranten vertrokken net voordat de politie arriveerde, aldus de woordvoerster.

Eerder op de avond had een groep van 40 mensen zich verzameld voor de Stopera, het stadhuis van Amsterdam, voor een aangekondigde demonstratie tijdens de raadsvergadering. De groep vertrok rond 21:00 uur en sommigen klommen op het dak.

Waar de demonstratie over ging, is niet duidelijk. BIJ1-partijvoorzitter Jazie Vehduyzen zei op Twitter dat hij geschreeuw hoorde, waaronder de slogan ‘kraken gaat door’. Ook hingen ze een spandoek voor het raam, aldus Veldhuyzen. Het Amsterdamse huisvestingsbeleid stond op de agenda van de gemeente.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?