Demonstranten op de Dam eisen veiligheid voor alle Afghanen

Image source - Pexels.com


Demonstranten verzamelden zich zaterdagmiddag op de Dam in Amsterdam om de bescherming van alle Afghanen te eisen. Het protest maakt deel uit van de “Stop Killing Afghans Now”-beweging die zaterdag zal plaatsvinden in 15 steden in Europa en de Verenigde Staten.

Het werd georganiseerd door het initiatief Azadi, opgericht door jonge Nederlandse Afghanen.

“Met uw aanwezigheid laat u zien dat u tegen de jarenlange, bloedige aanslagen en de huidige gewelddaden van de Taliban, de nalatigheid en wandaden van alle internationale partijen in Afghanistan en het gebrek aan mensenrechten voor Afghaanse vluchtelingen binnen en buiten de grenzen van Europa bent. en je spreekt voor de veiligheid van alle Afghanen”, schreven de organisatoren op Facebook.

De organisatoren willen dat Nederland Afghanistan onveilig verklaart, zodat Afghanen asielbescherming moeten aanvragen. Ook eisten zij dat alle mensen in Afghanistan die Nederland bij hun missie aldaar hebben geholpen, naar Nederland worden gehaald.

Het protest vestigde ook de aandacht op de omstandigheden waarin tienduizend Afghanen zich bevinden in het vluchtelingenkamp Moria in Griekenland.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?