Defensie verstuurt jaarlijkse dienstplichtbrieven

Image source - Pexels.com


Het ministerie van Defensie heeft zijn militaire dienstplichtbrieven verstuurd. De komende dagen krijgen ruim 200.000 Nederlanders er een. Het ministerie benadrukte dat deze brieven elk jaar worden verstuurd naar Nederlanders die 17 worden en niet vanwege de oorlog in Oekraïne.

De brief informeert jonge mannen en vrouwen dat ze zijn ingeschreven voor de dienstplicht. “Aangezien de aanwezigheidsplicht sinds 1997 is opgeschort, worden ze niet echt opgeroepen”, benadrukt het ministerie. In de brief staat hun militair kenteken en nadere uitleg over de dienstplicht.

“Het gaat om een ​​brief die elk jaar rond deze tijd wordt verstuurd en er is geen verband met de huidige ontwikkelingen in Oekraïne”, aldus het ministerie. “In zeer uitzonderlijke situaties kunnen regering en parlement besluiten de dienstplicht weer in te voeren, maar dat is nu niet het geval.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?