De wereld steunt de Palestijnen door middel van protesten

Image source - Pexels.com


De wereld probeert momenteel mensen bewust te maken van de Israëlische luchtaanvallen op Gaza, met protesten en demonstraties in veel steden.

New York, Madrid, Bagdad en Kaapstad zijn enkele van de steden die aan deze demonstraties hebben deelgenomen.

Het is 7 dagen geleden sinds Israël zijn luchtaanvallen op de Gazastrook begon, en ze gaan nog steeds door met het doden en verwonden van mensen. Alleen op zondag werden ongeveer 26 Palestijnen gedood, terwijl veel meer zwaar gewond raakten.

Sommige van de borden, borden en vlaggen van de demonstranten bevatten uitspraken als “Solidariteit met Palestina”, “Bevrijd Palestina”, “Niet in mijn naam”, terwijl ze ook schreeuwden om meer aandacht van de mensen te krijgen.

Nakba-dag – wat ‘catastrofedag’ betekent in het Arabisch, vond plaats op dezelfde dag waarop de wereldwijde solidariteit begon. Op de Nakba-dag brengen Palestijnen hulde aan de vele Palestijnen onder het establishment van Israël dat in 1948 plaatsvond.

In New York kwamen veel activisten bijeen om te marcheren ter ondersteuning van de Palestijnen, op dezelfde dag dat Israëlische luchtaanvallen veel gebouwen in Gaza verwoestten.

Zuid-Afrikanen daarentegen protesteerden ook tegen de Israëlische aanvallen buiten het parlement in Kaapstad.

In Ankara, Turkije, kwamen veel vrouwen samen om zich te verenigen en solidariteit te tonen met de Palestijnen.

Andere plaatsen met de protesten en demonstraties vonden plaats in België, Irak, Libanon, Frankrijk, Duitsland, Canada en het VK.

“Dit is geen oorlog, het is een genocide.” was de zin van de vele demonstranten over de hele wereld.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?