De Jonge bekijkt Covid-persconferentie thuis met popcorn en een alcoholvrij biertje

Image source - Pexels.com


Hugo de Jonge, niet langer de minister van Volksgezondheid die verantwoordelijk is voor het coronavirusbeleid in Nederland, nam de persconferentie van vrijdagavond vanuit het comfort van zijn eigen huis bij. Hij twitterde een afbeelding vanuit zijn perspectief, kijkend naar zijn opvolger, minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers en premier Mark Rutte. Aan de zijde van De Jonge stond een alcoholvrij biertje en een grote bak popcorn.

De Jonge was tijdens het grootste deel van de crisis verantwoordelijk voor de bestrijding van het coronavirus en nam zelf deel aan tientallen persconferenties over het landscoronabeleid. Voor Ernst Kuipers, die eerder deze week de functie overnam, was dit het eerste media-evenement.

De Jonge maakt nog steeds deel uit van het nieuwe kabinet. Hij is deze week beëdigd als minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening.

Kuipers bracht een frisse blik op de persconferentie, waarbij hij zijn stellingname aan de hand van grafieken op een monitor uiteenzette. Bovendien werd een andere achtergrond gebruikt en werden de gebarentolken over het scherm heen geplaatst, in plaats van het podium te delen met de predikanten.

De laatste prime time persconferentie van De Jonge ging vorige maand over de invoering van de harde lockdown in Nederland. Tijdens zijn eerste persconferentie op vrijdag kon Kuipers de versoepeling van enkele van de strenge coronavirusmaatregelen direct aankondigen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?