D66-lid Frans van Drimmelen stapt op na beschuldigingen van stalking

Image source - Pexels.com


Prominent D66-lid Frans van Drimmelen heeft tijdelijk afscheid genomen van adviesbureau Droge en Van Drimmelen. Dat laat het bedrijf weten in een korte verklaring op haar website.

Van Drimmelen kwam dit weekend in opspraak door een verhaal in de Volkskrant. Volgens de krant heeft de invloedrijke D66-strateeg zich in het verleden schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. De partijleiders hebben al een jaar een vertrouwelijk rapport met deze conclusie.

Dit deel van het rapport, waarin stond dat Van Drimmelen een vrouwelijke collega stalkte, bedreigde en chanteerde, kwam niet voor in een vorig jaar verschenen rapport over grensoverschrijdend gedrag binnen de D66.

“De Volkskrant verwees zaterdag in een artikel naar een onderzoek van Bureau BING naar grensoverschrijdend gedrag binnen D66, waarin onze collega Frans wordt genoemd”, aldus de firma. “De situatie is buitengewoon pijnlijk, verdrietig en schadelijk voor alle betrokkenen.”

“Binnen ons kantoor hebben de partners de publicatie en de ontwikkelingen hieromtrent besproken. Na dit overleg hebben we gezamenlijk besloten dat Frans voorlopig stopt met zijn werkzaamheden.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?