D66-Kamerlid voelde zich bedreigd door extreemrechtse collega in Covid-beleidsconflict

Image source - Pexels.com


D66 en Forum voor Democratie botsen vaak over het coronavirusbeleid, maar woensdag liep het uit de hand. D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma voelde zich zelfs bedreigd door Pepijn van Houwelingen (FvD).

Tijdens een verhit debat zei laatstgenoemde tegen Sjoerdsma: “En jouw tijd komt nog. Er komen tribunalen!” Het D66-Kamerlid wilde niet doorgaan met zijn inbreng en vroeg de voorzitter om in te grijpen. “Het zijn allemaal dreigementen. Ik denk niet dat het er beter op wordt”, reageert voorzitter Ockje Tellegen.

Sjoerdsma vroeg Van Houwelingen om zijn woorden terug te nemen. De D66-Kamerlid kreeg steun van andere partijen. “Wat Forum liet zien, was gewoon schandalig”, zegt Agnes Mulder van het CDA.

Eindelijk, na een korte schorsing, nam Van Houwelingen weer het woord. Hij zei dat zijn opmerking niet persoonlijk aan Sjoerdsma was gericht. Maar tegelijkertijd stelde hij dat als het zover komt, Sjoerdsma “misschien een van de velen zal zijn die in aanmerking komen” om voor een tribunaal te verschijnen.

Voorzitter Tellegen greep weer in. “We waren het er net over eens dat het geen persoonlijke bedreiging voor Sjoerdsma was. Ik zie je instemmend knikken”, zei ze tegen Van Houwelingen. “Erken dat woorden ertoe doen.” Kort daarna werd besloten om een ​​lunchpauze van 45 minuten te nemen om de stemming te kalmeren.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?