Covid-demonstrant gearresteerd bij woning Nederlandse minister van Volksgezondheid

Image source - Pexels.com


De politie heeft een demonstrant aangehouden voor het Rotterdamse huis van minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. De 27-jarige Amsterdammer is een bekende demonstrant tegen het Nederlandse coronavirusbeleid, meldt het AD.

De arrestatie vond donderdagavond plaats. Hij woonde eerst een protest bij in Vlaardingen, voordat hij met zijn OV-fietshuur naar het huis van De Jonge reed. De krant meldde dat de man zichzelf herhaaldelijk live streamde terwijl hij aanbelde bij de voordeur van De Jonge en zei dat hij de minister van Volksgezondheid wilde spreken “om een ​​verhaal te krijgen”.

Zijn eisen bleven onvervuld, waarbij de bewoners van het huis via de intercom de man vertelden dat een gesprek met de minister niet mogelijk was.

De politie arriveerde even later en beval de man te vertrekken. Hij antwoordde dat hij ‘een lange lijst met namen heeft wiens drempels ik nog kan bezoeken’. In plaats van het gebied te verlaten, zei de politie dat hij door de buurt van De Jonge bleef zwerven. Hij werd in hechtenis genomen omdat hij de plaats delict niet had verlaten, en de politie liet hem ‘s nachts vrij, meldde het AD.

Er wordt nog onderzocht of het handelen van de man bestraft kan worden met een geldboete of een andere straf.

De politie stond woensdagavond twee keer voor de deur van De Jonge om afzonderlijke onbekende pakketten te onderzoeken. De eerste bleken twee kerstkaarten te zijn. De tweede werd onderzocht door brandweerlieden die vaststelden dat het pakket veilig was.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?