Covid Access Pass blijft op zijn plaats zolang ziekenhuisopnames hoog blijven: rapport

Image source - Pexels.com


Het demissionaire kabinet zal het gebruik van de Coronavirus Toegangspas volgende maand niet schrappen als de druk op de zorg op het huidige niveau blijft, vertellen bronnen dicht bij de overheid aan De Telegraaf.

Het kabinet past op 5 november de huidige coronavirusbeperkingen aan, verwachten de bronnen. De Coronavirus Access Pass, een QR-code die vaak wordt weergegeven op de CoronaCheck-app van de overheid en waaruit blijkt dat u bent ingeënt tegen Covid-19, onlangs hersteld bent van een infectie of de afgelopen 24 uur negatief op het virus hebt getest, is een van de huidige beperkingen. In de horeca, de cultuur- en uitgaanssector en om toegang te krijgen tot evenementen moeten mensen een toegangspasje tonen.

Andere beperkingen zijn onder meer verplichte mondkapjes in het openbaar vervoer, horeca die om middernacht sluiten en een maximale bezetting van 75 procent voor binnenevenementen zonder vaste zitplaatsen.

Volgens bronnen van Telegraaf kan het kabinet de capaciteitslimiet voor indoor evenementen versoepelen, zodat zalen als Ahoy en Ziggo Dome weer volledig open kunnen. Als de cijfers positief zijn, kunnen ze ook de vervroegde sluitingstijd in de horeca versoepelen. De toegangspas blijft staan, maar het gebruik ervan kan worden aangepast als de cijfers dit toelaten. Het kabinet kan de toegangspas voor de culturele sector wellicht schrappen of verplicht stellen voor bepaalde groepsgroottes.

Het Outbreak Management Team (OMT) brengt op 1 november een nieuw advies uit aan het kabinet en de betrokken ministers zullen waarschijnlijk op 5 november hun aanpassingen aan de beperkingen bekendmaken.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?