Concerten zonder vaste zitplaatsen op 75% capaciteit vanaf 25 september: Verslag

Image source - Pexels.com


Indoor evenementen in Nederland mogen straks bezoekers verwelkomen zonder dat ze op een vaste stoel hoeven te blijven. De wijziging gaat op 25 september in en omvat onder meer rockconcerten en andere uitvoeringen, vertellen bronnen dicht bij het kabinet aan de NOS.

Locaties moeten ook de capaciteit beperken tot 75 procent van de maximale capaciteit. De huidige regels beperken het aantal bezoekers tot tweederde van de grootte van de zaal en vereisen dat gasten op hun stoel blijven zitten.

Degenen die evenementen bijwonen die op 25 september beginnen, zullen moeten bewijzen dat ze volledig zijn ingeënt tegen Covid-19, dat ze onlangs negatief hebben getest op het SARS-CoV-2-coronavirus of dat ze hersteld zijn van de virale infectie. Momenteel wordt dit in Nederland veelvuldig gedemonstreerd met behulp van de CoronaCheck-app, die een QR-code genereert die voldoet aan het Digital Covid Certificate-programma van de Europese Unie.

Minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge maken de wijziging naar verwachting dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie. Ook wordt van hen verwacht dat ze aankondigen dat meerdaagse evenementen weer worden toegestaan ​​als ze eenmaal per 24 uur hun bewijs van vaccinatie, herstel of negatieve test kunnen tonen.

Van sportwedstrijden die in openluchtstadions worden gehouden, wordt verwacht dat ze kaarthouders op volle capaciteit kunnen verwelkomen. Er werd echter algemeen aangenomen dat nachtclubs gesloten zouden moeten blijven. Volgens de huidige horecaregels zijn alle voorzieningen dagelijks gesloten van middernacht tot 06.00 uur

Ook werd breed uitgemeten dat Rutte en De Jonge het advies dat mensen 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden, in wezen zullen schrappen. Het advies om de tijd op kantoor te verkorten wordt voortgezet onder het motto: ‘Werk vanuit huis als het kan, op kantoor als het moet’, vertellen bronnen aan de NOS.

Het was nog niet duidelijk of scholen nog steeds hele klassen naar huis zouden moeten sturen als een enkele leerling positief test op het coronavirus. Er werd ook gedebatteerd of reisgerelateerde quarantaineverplichtingen zouden worden afgeschaft bij voortzetting van het gebruik van het EU Digitale Covid-certificaat, meldde de NOS.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?