Champions League-finale verplaatst van Rusland naar Frankrijk

Image source - Pexels.com


De Champions League-finale zal niet plaatsvinden in Sint-Petersburg, Rusland. De Europese voetbalbond EUFA heeft besloten de finale van het toernooi te verplaatsen naar Stade de France in Parijs, gezien de Russische inval in Oekraïne.

Leden van het Europees Parlement hebben EUFA gevraagd om de Champions League-finale te verplaatsen van Rusland. Ook maakte de UEFA bekend dat alle wedstrijden die de komende periode in Rusland en Oekraïne op het programma staan, zowel door clubteams als door landenteams, worden verplaatst naar een andere locatie. Dit geldt vooral voor de Spartak Moskou-wedstrijden in de Europa League.

Ajax staat momenteel in de Ronde van 16 in de Champions League. De Amsterdamse voetbalclub speelde deze week Benfica naar een 2-2 gelijkspel in Portugal. De heenwedstrijd staat op 15 maart gepland in de Johan Cruijff ArenA.

Het Russische aardgasbedrijf Gazprom is een van de hoofdsponsors van de EUFA, meldt de NOS. Het bedrijf is aangesloten bij de Champions League, de Nations League, de Europese Supercup, de Youth League en de Futsal Champions League.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?