Burgemeesters steunen aarzelend de verwachte lockdown-plannen van het kabinet: rapport

Image source - Pexels.com


De burgemeesters die de veiligheidsregio’s leiden, stemmen in principe in met de maatregelen die het kabinet wil nemen om het aantal besmettingen met het coronavirus terug te dringen. Dat zeiden bronnen vrijdagochtend na een digitale Veiligheidsraadvergadering. Wel hebben de burgemeesters bedenkingen.

Als je het gaat doen, doe het dan goed. Daar hebben de burgemeesters volgens ingewijden op aangedrongen bij het kabinet. Zij pleiten voor een goede communicatie over de maatregelen en het kabinet moet ervoor zorgen dat er voldoende draagvlak is voor de aangescherpte regels.

De vergadering van de Veiligheidsraad is verplaatst van donderdagavond naar vrijdagochtend. Kabinetsleden overlegden tot donderdag laat in het Catshuis. Het kabinet is zeer verdeeld over de aanpak, maar heeft uiteindelijk op hoofdlijnen overeenstemming bereikt. Demissionair minister-president Mark Rutte en minister van Zorg Hugo de Jonge geven vrijdagavond een persconferentie om de maatregelen toe te lichten.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?