Burgemeester Eindhoven maakt plannen voor aftreden bekend

Image source - Pexels.com


John Jorritsma treedt terug als burgemeester van Eindhoven, zo maakte de gemeente vrijdag bekend.

Jorritsma is daar sinds september 2016 burgemeester. De 65-jarige VVD’er stopt aanstaande september aan het einde van zijn termijn. Hij “ambieert niet om voor een tweede termijn in functie te blijven”, aldus de verklaring.

Hij was meer dan acht jaar commissaris van de Koning voor Friesland voordat hij de regering overnam in de op vier na grootste stad van Nederland. Hij was geen onbekende in de regio Noord-Brabant. Jorritsma was eerder directeur van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en burgemeester van Cranendonck.

“Ik beschouw het als een eer om burgemeester van de gemeente Eindhoven te zijn, en zal de komende periode mijn volle 100 procent blijven geven”, aldus Jorritsma.

Jorritsma maakte zijn besluit bekend met nog een jaar te gaan in verband met de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. De gemeente zei dat dit voldoende tijd zal geven voor “de huidige en de nieuwe gemeenteraad om een ​​rol van betekenis te spelen” bij het maken van een profiel voor zijn opvolger voor en na de gemeenteraadsverkiezingen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?