Burgemeester Amsterdam test positief op coronavirus

Image source - Pexels.com


Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft positief getest op de besmetting met het coronavirus, maakte de gemeente dinsdag bekend. Het was niet meteen duidelijk waar ze het virus had opgelopen. Ze was aanwezig bij verschillende drukke evenementen in de dagen voorafgaand aan de positieve test.

Ze is volledig ingeënt tegen Covid-19, de ziekte die door het virus wordt veroorzaakt. Uren na de bekendmaking ging het volgens Het Parool goed met haar.

Halsema was maandag een spilfiguur bij een persconferentie over drugscriminaliteit in Amsterdam. De persconferentie was bijzonder druk, met veel journalisten en politici aanwezig, waar Halsema sprak over het ‘aanhoudende probleem’ van de drugscriminaliteit in Amsterdam.

Ze werd gefotografeerd samen met de directeur van het Rijksmuseum, Taco Dibbits, en de directeur van het Hermitage Museum, Annabelle Birnie, bij de onthulling van het beroemde schilderij Het Melkmeisje van Vermeer in de Hermitage aan de Amstel. Foto’s van het evenement zijn afgelopen donderdag op de Twitterpagina van de Museumvereniging geplaatst.

De volgende dag opende Halsema de Pride Photo 2022-tentoonstelling die het begin markeerde van de National Pride Tour die seksuele en genderdiversiteit viert. Ze werd buiten maar in grote menigten gezien op het Twitter-account van Pride Photo.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?