Burgemeester Amsterdam overweegt prioritaire huisvesting voor stadsjongeren

Image source - Pexels.com


Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam ging tijdens een AT5-show met jonge bewoners aan tafel om te praten over betaalbare woningen voor jongeren en hoe de hoofdstad er de komende jaren uit zal zien. De burgemeester merkte op dat ambtenaren hebben overwogen om jongeren die in Amsterdam zijn opgegroeid voorrang te geven op de woningmarkt, met de nadruk: “Amsterdam is ook een open en internationale stad en daar wil je geen poort omheen zetten.”

Halsema beloofde meer jeugdhuisvesting om de stad betaalbaarder te maken voor jongeren. “Er komt veel meer jeugdhuisvesting, maar het is nog te weinig”, zegt Halsema.

De Amsterdamse burgemeester zei dat jongeren van levensbelang zijn voor de stad. “Zonder jongeren is Amsterdam geen stad meer”, zei ze.

De acute woningnood in Nederland is ook in Amsterdam zichtbaar. Uit de Nationale Studentenmonitor bleek dat er dit jaar alleen al in Amsterdam een ​​woningtekort was van 6.600 kamers. De verwachting is dat dat aantal over zeven jaar zal oplopen tot 21.700 als er niet meer woningen worden gebouwd om de woningnood tegen te gaan.

Duizenden internationale studenten komen elk jaar naar de stad en worstelen om huisvesting te vinden. Dit jaar moest de Universiteit van Amsterdam een ​​deel van haar internationale studenten huisvesten op campings.

Ook sprak de burgemeester met de aanwezige jongeren over het imago van de stad. Kevin Roethof, inwoner van Amsterdam Zuidoost, sprak zijn afkeuring uit over het negatieve mediabeeld dat de wijk waarin hij woont krijgt. Hij zei dat misdaadverhalen altijd worden gerapporteerd, terwijl positieve veranderingen worden genegeerd. Halsema zei zijn zorgen te begrijpen en merkte ook een aantal positieve ontwikkelingen in het gebied op. “Het imago van Zuidoost verandert langzaam en het zijn de bewoners die daaraan bijdragen”, zegt Halsema.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?