Bronnen: Nieuw kabinet wordt niet voor kerst gevormd

Image source - Pexels.com


De partijen aan de formatietafel verwachten niet voor de kerst een nieuw kabinet op Paleis Noordeinde te presenteren. Betrokken bronnen bevestigen dit na een bericht van het AD. Er is nog hoop bij de onderhandelende partijen om voor die tijd een regeerakkoord te kunnen presenteren.

Toen VVD, D66, CDA en ChristenUnie twee maanden geleden begonnen te onderhandelen over de voortzetting van de huidige coalitie, hoopten ze nog dat ze voor Sinterklaas klaar zouden zijn. Maar die hoop lijkt nu vervlogen. VVD-leider Mark Rutte erkende zaterdag op een partijcongres dat de inschatting te optimistisch was.

Omdat een inhoudelijk akkoord nog niet in zicht is, duurt ook de benoeming van een kabinet langer, zeggen ingewijden. Informateur Johan Remkes merkte eerder op dat de samenstelling van het nieuwe regeringsteam pas van start gaat nadat het regeringsprogramma van de vier partijen is besproken met de Tweede Kamer.

Hoge functionarissen van verschillende ministeries waarschuwden in het AD tegen het presenteren van een nieuw team aan het eind van het jaar. Na bijna twee jaar coronacrisis zijn veel ambtenaren uitgeput en toe aan rust, schreef de krant.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?