Beurzen moeten studieleningen vervangen, of CDA-leden zeggen nieuwe coalitie op te zeggen

Image source - Pexels.com


Leden van het CDA stemden voor een voorstel om de partij niet toe te laten tot een coalitie “als de afschaffing van het leenstelsel en compensatie voor de ongelukkige generatie niet in het regeerakkoord is geregeld”.

Ongeveer 70 procent van de CDA-leden stemde voor het voorstel. Vooral jonge CDA-leden maakten bezwaar tegen het leenstelsel en noemden het ‘een wig in de samenleving’.

“We hebben nu de kans om alle jongeren te laten zien wat christendemocratie betekent”, aldus de CDA-leden.

Partijleider Wopke Hoekstra verzekerde dat de afschaffing van het studievoorschot deel uitmaakt van de plannen van het CDA, maar benadrukte dat de partij punt voor punt zal aanpakken.

Interim-fractievoorzitter Marnix van Rij wilde niet dat leden van het leenstelsel een breekpunt zouden maken. “De politieke leiders een breekpunt geven, is ze een last bezorgen”, zei Van Rij.

Hoekstra riep zaterdag tijdens het CDA-congres in Den Bosch op tot ‘eenheid, saamhorigheid en moed’. “Sinds juni vorig jaar ontbreekt de eenheid in onze partij”, aldus Hoekstra.

Hoewel Hoekstra heeft aangegeven dat het CDA werkt aan het vinden van een regeerakkoord, wil hij nog steeds niet samen met de PvdA en GroenLinks regeren.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?