Beide medevoorzitters van Volt nemen ontslag wegens werkdruk

Image source - Pexels.com


De twee co-voorzitters van van Volt, Peter-Paul de Leeuw en Sacha Muller, zijn afgetreden. Het is duidelijk dat de volgende partijvoorzitter betaald moet worden, zegt secretaris Rob Keijsers volgens Nu.nl. De functie wordt tijdelijk ingevuld door algemeen bestuurslid Emmy Mol.

Muller stapte in maart tijdelijk op vanwege burn-out. De Leeuw vertrekt nu om zich meer op zijn bedrijf te richten.

De partij staat sinds februari in de schijnwerpers vanwege beschuldigingen aan het adres van parlementslid Nilüfer Gündoğan wegens grensoverschrijdend gedrag, waaronder betasten, intimidatie en ongewenste seksuele toenadering. Op 29 maart besloot Volt officieel het lidmaatschap van Gündoğan te beëindigen.

Het zijn “extreem pijnlijke weken” geweest voor de partij, zegt Volt-leider Laurens Dassen zondag in een toespraak tot de leden, aldus Nu.nl. Hij zei dat de partij, die in 2018 werd opgericht, “groeipijnen” ervaart.

De gevolgen van het omgaan met deze beschuldigingen hebben aangetoond dat de partij moet professionaliseren, zei Keijsers, eraan toevoegend dat er geen blauwdruk was om een ​​situatie als de Gündoğan-affaire aan te pakken. “Er was geen handleiding voor crisiscommunicatie klaar”, zei hij.

In reactie daarop zullen vertrouwenspersonen en een adviesraad worden ingesteld. De partij werkt ook samen met Mariëtte Hamer, de regeringscommissaris voor seksueel misbruik en seksueel geweld. Ze zal ‘ons laten zien hoe we het beter kunnen doen’, zei Dassen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?