Asielzoekerscentrum Ter Apel overvol; Honderden meer mensen dan bedden

Image source - Pexels.com


Het asielcentrum in Ter Apel biedt onderdak aan veel meer mensen dan waar het ruimte voor heeft. Vannacht sliepen er zo’n 600 mensen meer dan dat er bedden waren, vertellen bronnen aan RTV Noord.

De opvang biedt plaats aan 2.000 asielzoekers. Gisteravond bood het plaats aan zo’n 2.600 mensen. 550 van hen sliepen in tenten, het dubbele van het afgesproken aantal, volgens bronnen van de omroep.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bevestigt dat het centrum meer mensen dan capaciteit huisvest, maar kan geen exacte aantallen geven. Wel vertelde een woordvoerder aan RTV Noord dat de situatie nog niet zo nijpend is als begin vorige maand toen er op een gegeven moment honderden mensen te veel in het centrum waren.

“We doen er weer alles aan om op zeer korte termijn voldoende noodlocaties te hebben, desnoods door het plaatsen van campingbedjes op grotere locaties, waarover we nu in gesprek zijn met gemeenten”, aldus de COA-woordvoerder.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?