Asielcentrum Harskamp gesloten tijdens protesten zaterdag

Image source - Pexels.com


De asielopvang in legerkamp Harskamp in het Gelderse Ede gaat zaterdag niet open vanwege twee demonstraties in de omgeving. Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) zegt de veiligheid van bewoners en medewerkers niet te kunnen garanderen, meldt NRC.

De extreemrechtse groep Nederlandse Volks-Unie (NVU) gaat zaterdag bij de kazerne protesteren tegen ‘kanselaars’. Antifascistische groep AFA zal tegelijkertijd een tegenprotest houden. Het COA vreest dat het uit de hand loopt.

Het COA heeft omwonenden een brief gestuurd met de mededeling dat de kazerne uit voorzorg op slot gaat. Dit betekent dat bewoners niet naar buiten kunnen en dat er geen bezoek wordt toegelaten in het asiel.

De dienst neemt extra voorzorgsmaatregelen nadat een soortgelijk protest bij de asielopvang in Ede uit de hand liep, waaronder demonstranten die banden in brand staken en slogans scanderen als ‘eigen mensen eerst’. Politici veroordeelden het protest en noemden het ‘harteloos’ en ‘vreselijk’.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?