Amsterdamse Primark-medewerkers protesteren tegen mogelijke ontslagen

Image source - Pexels.com


Zo’n 20 Primark-medewerkers in het centrum van Amsterdam demonstreerden zaterdagmiddag voor de winkel vanwege onrust over aangekondigde ontslagen. Primark heeft aangekondigd dat het ongeveer 250 mensen in het hele land zal ontslaan, alleen om veel voormalige medewerkers opnieuw in dienst te nemen tegen slechtere arbeidsomstandigheden, zoals lagere lonen, aldus vakbond FNV.

De demonstranten op het Damrak hadden borden met teksten als ‘primarkfamilie’, ‘meer respect voor medewerkers = kortere lijnen’ en ‘macht aan de Primark-medewerkers’. Achter de ramen van de winkel keken andere medewerkers naar de demonstratie, aldus vakbondsleider Linda Vermeulen.

Met de demonstratie hoopt de vakbond een hogere ontslagvergoeding af te dwingen voor de werknemers, als ze worden ontslagen. Voor de mensen die blijven, wil de vakbond “werkbare roosters en lonen die in de toekomst zullen stijgen”, aldus FNV. “Meer Primark-medewerkers willen zich hierover uitspreken. We hopen dat de directie dit ook ziet en naar ons luistert”, aldus Vermeulen.

Primark heeft nog niet gereageerd op de demonstratie. David Swann Lassche, leider van de Nederlandse tak van Primark, zei eerder te begrijpen dat dit een moeilijke tijd is voor collega’s die mogelijk getroffen worden door het ontslag. Volgens hem kan via de vakbonden over een sociaal plan worden gestemd. Primark ‘heeft dat tijdens het onderhandelingsproces vele malen aangepast’, zei Lassche.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?