Amsterdam verbiedt officieel het meeste vuurwerk op oudejaarsavond

Image source - Pexels.com


Op oudejaarsavond mag er dit jaar geen vuurwerk afgestoken worden in Amsterdam. Als alternatief organiseert de gemeente op meerdere locaties in de stad professionele vuurwerkshows.

De gemeenteraad heeft al besloten dat het gebruik van vuurwerk in de stad wordt verboden. De wettelijke code van de stad, APV, is zojuist gewijzigd om het verbod mogelijk te maken. Een meerderheid van de Amsterdammers heeft “genoeg van de vuurwerkoverlast” en een meerderheid is “voor een verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk”, aldus de gemeente. Het blijft wel mogelijk om vuurwerk te kopen bij speciaal daarvoor ingerichte winkels.

De gemeente organiseert dit jaar een nieuwjaarsviering op het Museumplein met een vuurwerkshow, een muzikaal programma en een licht- en lasershow. Ook wordt er in elk stadsdeel een professionele vuurwerkshow georganiseerd. De stad verstrekt ook subsidies aan feestelijke nieuwjaarsinitiatieven die door de Amsterdammers zelf worden georganiseerd.

Alle plannen blijven afhankelijk van de coronamaatregelen die tijdens oudejaarsavond gelden, aldus de gemeente. “Samen met de handhavingsdiensten zoeken we naar een goede balans tussen voldoende capaciteit en beheersbaarheid. Tot slot kunnen extra vieringen in de stad er ook toe leiden dat er meer beslag wordt gelegd op de capaciteit van de diensten.”

Eind 2020 gold er een tijdelijk landelijk verbod op het afsteken van vuurwerk en de verkoop van vuurwerk vanwege de beperkingen van het coronavirus.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?