Amsterdam protesteert vanavond tegen LHBT-geweld

Image source - Pexels.com


Naar aanleiding van de brand in een studentenflatgebouw in Amsterdam-West op vrijdag, vindt donderdag een demonstratie plaats tegen anti-LHBTQ+-geweld. Het protest is een steunbetuiging aan de bewoners van het appartementengebouw aan de Krelis Louwenstraat, waar het vermoeden bestaat dat een regenboogvlag in brand is gestoken.

Initiatiefnemer Carlo van Munster hoopt dat er zeker duizend mensen komen. De actie start om 17.00 uur op het Mercatorplein, vanwaar de demonstranten naar het appartementengebouw lopen. Van Munster wil als statement een enorme regenboogvlag aan het dak hangen.

De brand brak vrijdagochtend vroeg uit op de achtste verdieping. Het gebouw moest worden ontruimd en vier mensen raakten gewond. De politie overweegt brandstichting die leek te zijn gericht op regenboogvlaggen in het gebouw. Er waren eerder soortgelijke incidenten. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam maakte bekend dat er extra rechercheurs op de zaak zijn gezet.

Woensdag bezocht de brandweer het appartementengebouw opnieuw voor een inspectie, na aanhoudende zorgen van bewoners over de veiligheid. Studentenhuisvester DUWO adviseerde bewoners om regenboogvlaggen achter hun eigen ramen te hangen. Het niet meer ophangen in de openbare ruimte moet voorkomen dat er een nieuwe brand in het gebouw ontstaat.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?