Amsterdam geeft Hero’s Pin aan Apple Store gijzelaar, vier anderen

Image source - Pexels.com


Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam eerde donderdag vijf mensen die de gijzeling in de Apple Store op het Leidseplein in februari moesten doorstaan. De Bulgaarse man die onder schot werd gehouden en vier mensen die zich urenlang in een kast verstopten, kregen allemaal een Hero’s Pin van Halsema.

“Namens alle Amsterdammers heb ik ze bedankt voor hun moed en daadkracht”, aldus Halsema op Instagram. Volgens de burgemeester sympathiseerde het hele land met de Bulgaar, die een einde maakte aan de gijzeling toen hij besloot “in een fractie van een seconde” weg te komen uit de gijzeling toen hij het water moest halen waar de gijzelnemer om had gevraagd. van de winkel. De 27-jarige verdachte uit Amsterdam rende hem achterna en werd aangereden door een politieauto. Hij overleed een dag later aan zijn verwondingen.

“Zijn heldhaftige daad was ongelooflijk moedig, ook al ziet hij zichzelf niet als een held”, zei Halsema over de Bulgaarse man, die net als de andere vier anoniem wilde blijven. Volgens Halsema waren ook zij moedig. “Ondanks hun benarde situatie konden ze belangrijke informatie over de gijzeling doorgeven aan de politie.”

De dader vuurde tijdens de gijzeling een pistool af op de politie en dreigde onder meer zichzelf op te blazen. Hij eiste 200 miljoen euro aan cryptocurrency en vrijgeleide van het pand. De politie heeft tijdens en na de gijzeling zo’n 70 onderduikers in het gebouw in veiligheid gebracht.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?