Amsterdam dreigt binnen 5 tot 10 jaar drinkwatertekort

Image source - Pexels.com


Door de snelle groei van Amsterdam dreigt de stad binnen vijf tot tien jaar een drinkwatertekort te hebben. Dat bevestigt een woordvoerder van het waterbedrijf Waternet na berichtgeving in het Parool. Er zullen extra investeringen in het watersysteem nodig zijn, waardoor drinkwater voor bewoners duurder kan worden.

Om een ​​drinkwatertekort te voorkomen, zal volgens Waternet de winnings- en productiecapaciteit flink moeten worden uitgebreid. Dit geldt ook voor de capaciteit van het hoofdnet. Dit is nodig om drinkwater met voldoende druk te kunnen blijven leveren. Hoeveel dit precies gaat kosten, staat nog niet vast. Wel kunnen de kosten “een opwaarts effect hebben op het drinkwatertarief”, blijkt uit een raming over de drinkwatervoorziening tot 2050.

Het is de vraag of het tekort in de toekomst ook daadwerkelijk vorm gaat krijgen, aldus de woordvoerder. Tegelijkertijd groeit de stad, maar ook het aantal klanten van Waternet en daarmee de inkomsten die het bedrijf genereert.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?