Amsterdam bereidt zich voor op opvang Afghaanse asielzoekers

Image source - Pexels.com


De gemeente Amsterdam is in gesprek met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de overheid over het realiseren van een tijdelijke noodopvang voor asielzoekers uit Afghanistan, zegt burgemeester Femke Halsema tegen AT5.

“Natuurlijk wil Amsterdam bijdragen aan de opvang van mensen uit Afghanistan”, zegt Halsema. “We helpen graag en onderzoeken momenteel wat we hieraan kunnen bijdragen.”

Mensen vluchten massaal uit Afghanistan sinds het land anderhalve week geleden in handen van de Taliban viel. Nederland heeft meerdere evacuatievluchten uitgevoerd, waarvan de laatste donderdag zal plaatsvinden, in opdracht van de Verenigde Staten die belast waren met het beveiligen van de luchthaven in Kabul.

Het COA heeft al vier noodopvangplaatsen ingericht voor evacués uit Afghanistan, maar verwacht meer ruimte nodig te hebben.

Het COA heeft in totaal 29 duizend plaatsen beschikbaar voor alle asielzoekers in Nederland, waarvan er nu 27 duizend bezet zijn. Het bureau verwacht binnen enkele weken helemaal vol te zitten.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?