Amalia accepteert haar rol als toekomstige koningin, vertelt ze in nieuw boek

Image source - Pexels.com


Prinses Amalia heeft haar toekomstige rol als Koningin der Nederlanden aanvaard. Hoewel ze nog niet weet waar haar focus zal liggen, zegt de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Amalia tegen auteur Claudia de Breij in het boek Amalia, dat dinsdag verschijnt.

In het boek geeft de prinses enig inzicht in haar doen en laten. Amalia, die op 7 december 18 wordt, vertelt over haar toekomstige functie en haar hobby’s, inkomen, studie en geloof. Ze zei ook dat kindermeisjes haar gek maakten.

“Als ik door diplomatie een slechte situatie kan voorkomen. Als ik de wereld een beetje beter kan maken, dan ben ik blij. Ik sta in dienst van mijn land. Ik geef mijn leven aan Nederland”, zei Amalia al. “Wat het ook is, ik kan toch niets doen zonder toestemming van de regering, zonder de goedkeuring van het land. En dat gaat een heel eind. Je kunt me alle kanten op sturen. Tot op zekere hoogte natuurlijk.”

“Ik was nooit de rebel, maakte nooit problemen om problemen te maken. Ik vind ruzie sowieso erg vervelend. En wat betreft de opvoeding van mijn ouders, heb ik gewoon het gevoel dat ze me een doel geven, mezelf verbeteren en proberen een goede persoon.”

Amalia denkt wel dat een relatie ‘privé’ is. Ook heeft de prinses nagedacht over de grondwettelijk vereiste toestemming voor het huwelijk. “Als het de man is die me steunt, van wie ik hou, met wie ik mijn leven wil doorbrengen, en het parlement keurt het niet goed, nou, dan moeten we maar zien wat ik doe. Ik kan niet kiezen bij ten koste van mezelf. Dan kan ik niet het beste geven voor ons land.”

Het Koninklijk paar en de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vroegen Claudia de Breij om het boek te schrijven. Soortgelijke boeken verschenen op de 18e verjaardag van prinses Beatrix in 1956 en prins Willem-Alexander in 1985. De Breij noemt haar werk “een poging om iedereen kennis te laten maken met de jonge vrouw die ooit koningin der Nederlanden zal worden”. .”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?