Airbus haalt mega-order binnen van vier Chinese luchtvaartmaatschappijen

Airbus haalt mega-order binnen van vier Chinese luchtvaartmaatschappijen
Image source - Pexels.com


Airbus heeft een enorme order ontvangen van vier Chinese luchtvaartmaatschappijen voor 292 vliegtuigen uit de A320-familie met één gangpad.

De catalogusprijs voor de transactie met Air China, China Eastern, China Southern en Shenzhen Airlines bedraagt ​​bijna $37 miljard (€35,4 miljard).

Ondanks het feit dat de pandemie het luchtverkeer in China heeft lamgelegd, blijft de vraag naar vliegtuigen immens.

Voor Airbus illustreren deze orders, die nog niet zijn afgerond, het positieve herstelmomentum en de goede vooruitzichten van de Chinese luchtvaartmarkt.

China Eastern zal 100 vliegtuigen van de A320neo-familie verwerven, terwijl China Southern 96 van hetzelfde model zal verwerven. Air China en haar dochteronderneming Shenzhen Airlines zullen elk 64 A320neo-vliegtuigen verwerven.

De luchtvaartmaatschappijen hebben de betrokken A320-familiemodellen niet gespecificeerd, maar volgens een bron met kennis van de situatie omvatten deze A320’s en A321’s met een grotere capaciteit, evenals enkele kleinere A319’s.

Alle leveringen zijn gepland tussen 2023 en 2027, wat suggereert dat het contract lang geleden is onderhandeld, aangezien er veel vraag is naar de vliegtuigen met één gangpad van Airbus en leveringsslots schaars worden.

Ondanks dat ze verzwakt zijn door de pandemie, proberen luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld zich voor te bereiden op de verwachte verdubbeling van het wereldwijde luchtverkeer tussen 2019 en 2029. Om dit te bereiken, zijn ze van plan hun vloten te vervangen door modernere vliegtuigen die minder brandstof verbruiken en stoot minder CO2 uit.

Ondanks het feit dat het luchtverkeer in China nog steeds geatrofieerd blijft als gevolg van de strenge gezondheidsvoorschriften van het land, zal het naar verwachting de komende jaren exploderen. Airbus voorspelt dat het aantal vliegtuigen in dienst in China tegen 2040 zal verdrievoudigen tot bijna 11.000 vliegtuigen.

Het orderboek van de Europese vliegtuigbouwer voor vliegtuigen uit de A320-familie bedroeg eind mei meer dan 8.000.

Guillaume Faury, de uitvoerend voorzitter van Airbus, sprak optimisme uit toen hem enkele maanden geleden werd gevraagd naar de afwezigheid van Chinese orders gedurende meerdere jaren, ondanks de waarschijnlijkheid van groei op lange termijn.

In het bijzijn van een handvol journalisten zei hij: “Dit orderboek moet worden bijgewerkt zodat luchtvaartmaatschappijen weer zichtbaar worden.”

Volgens een bron met kennis van de situatie versterkt deze megaorder de doelstelling van de Europese vliegtuigbouwer om zijn productiesnelheid tegen 2025 te verhogen tot 75 A320-vliegtuigen per maand.

Sommige leveranciers, waaronder motorfabrikant Safran, hebben hun bezorgdheid geuit over de geschiktheid van dergelijke tarieven vanwege de vereiste investeringen en de verwachte vraag op de lange termijn.

Airbus had de productie tijdens de pandemie drastisch verminderd en is begonnen met een geleidelijke toename, met 45 A320 Family-vliegtuigen die tegen het einde van 2021 per maand worden geproduceerd. Het verwacht tegen de zomer van 2023 65 per maand te produceren, ondanks recente spanningen in het aanbod en occasionele huurproblemen.

China heeft de C919-jet van zijn nationale vliegtuigbouwer Comac, die bedoeld is om te concurreren met de Airbus 320 en Boeing 737 MAX, nog niet gecertificeerd. Volgens Comac hebben Chinese bedrijven 815 van de vliegtuigen besteld.

Een tegenvaller voor Boeing en zijn 737 MAX, die Peking in december opnieuw luchtwaardig verklaarde, deze order werd enkele dagen voor de Farnborough International Airshow in Engeland aangekondigd, een traditionele gelegenheid voor vliegtuigbouwers om dit soort orders aan te kondigen.

Met zijn concurrent met één gangpad van de A320 rekent de Amerikaanse vliegtuigbouwer op de enorme Chinese binnenlandse markt om hem weer op de been te helpen. De vier bedrijven die vrijdag de order voor Airbus aankondigden, zijn al MAX-klanten.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?