Advocaat dient klacht in tegen burgemeester Breda wegens ondersteuning opstandige horecaondernemers

Image source - Pexels.com


Advocaat Michel van Stratum diende een klacht in tegen de Bredase burgemeester Paul Depla voor het steunen van horecaondernemers in Breda toen deze aankondigde zich niet aan het sluitingsuur van 20.00 uur voor de horeca te houden, meldt BN De Stem.

Depla zei zaterdag mee te leven met de woedende restaurant- en bareigenaren die hun afkeuring uitten dat het kabinet wederom heeft besloten hun openingstijden te verkorten. Hij verklaarde dat na zaterdagavond de schendingen van het coronavirus zullen worden afgedwongen “zoals we tijdens de hele pandemie hebben gedaan”.

Van Stratum zei dat Breda zichzelf niet als uitzondering moet zien voor de nieuwe coronavirusbeperkingen die de komende drie weken worden ingevoerd. “Zoals bekend heeft het kabinet op advies van experts besloten om het aantal besmettingen te verminderen om verspreiding van Covid-19 tegen te gaan”, aldus Van Stratum. “De gemeente Breda is hiervan niet vrijgesteld.”

De advocaat zei dat burgemeesters het voorbeeld moeten geven. “Er waren veel Covid-19-slachtoffers in Breda; het zorgpersoneel is overbelast. Ik denk niet dat dit het moment is voor burgerlijke ongehoorzaamheid.”

De Nijmeegse burgemeester en hoofd van de Veiligheidsraad Hubert Bruls had meer begrip voor het besluit van Depl. “Als burgemeester heb je te maken met de kaarten die je hebt gekregen”, zei Bruls zondag in WNL. Als burgemeester van Nijmegen waarschuwde hij alle ondernemers in zijn gemeente om zich aan de regels te houden. ‘Anders word je meteen stilgelegd’, zei Bruls.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?